Authenticiteit, een woord waar menigeen zijn of haar tong over breekt. Daarom houd ik het graag bij eigenheid, dat wat volledig en alleen bij jou past.

je eigenheid op jouw unieke wijze mogen laten zien

Nóg zo’n tongenbreker: uniciteit. Ofwel datgene dat ons uniek maakt, dat wat ons onderscheidt van de ander. Als dát wat ons onderscheidt de overeenkomst is in ons allen, zou je denken dat iedereen een gelijke kans heeft. In onderwijs, in werk, in kunnen zijn wie je bent.
Klinkt dat als een cliché? Daar denkt een groot deel van de maatschappij tóch nog steeds anders over. Iedereen maar willen indelen in een beperkt aantal hokjes, dat maakt het wél zo overzichtelijk. Het komt onze vreugde echter absoluut niet ten goede.

Foto: assisteren bij een vuurloop in Zeewolde.

oké, maar hoe kom ik er bíj?

Voor mij zijn eigenheid, uniciteit en authenticiteit cruciale begrippen. Leven vanuit mijn basis, leiding accepteren van mijn Ziel en ondersteund worden door de helende kracht van het vuur; het brengt me bij de enige manier van leven die als écht voelt… namelijk bij mijn eigen, unieke, honderd procent bij míj passende manier.
Toegegeven, het is niet de gemakkelijkste weg om voor te kiezen, maar wel de weg die uiteindelijk de grootste vreugde geeft. Daar komt het nodige bij kijken. In mijn geval is zo’n uitdaging: afstand nemen van de overtuiging dat ik me moet ‘gedragen zoals de ander dat van mij verwacht’.

Herken je dit en kun je wel wat ondersteuning gebruiken op de weg naar je eigenheid? Dan kan ik vast iets voor je betekenen.