Vuur is fascinerend. Vuur is een element met een krachtige energie, is voedend en inspirerend en werkt transformerend bij mijn – en dus ook jouw – groeiprocessen. Het is een metafoor voor mijn innerlijk vuur, voor transformatie, voor zuivering en heling. Soms ervaren we vuur als destructief, maar zelfs dán staat het in dienst van vernieuwing.

de basis voor het innerlijk vuur

Animated GIF van het - symbolische - innerlijk vuur.

Een vuurplaats is voor mij letterlijk een basis in deze wereld, de uitgelezen plaats om een wens, een doel of een verandering in gang te zetten. Het staat ook symbool voor de plaats in mij waar mijn innerlijk vuur brandt. Mijn hart volgen betekent voor mij: blijvend gehoor gegeven aan de roep van het vuur. Telkens opnieuw de helende weg mogen bewandelen die ik in de training tot vuurloop-instructeur* ben ingeslagen. Een weg die keer op keer naar een volgend stukje transformatie leidt.

blijf reizen, blijf op weg

Foto: Dees bij de houtstapel voor een vuurloop

Mijn hart zien als de vuurplaats van m’n innerlijk vuur. Ons hart – die veilige plek in ons die we allemáál kennen, of we het ons nou bewust zijn of niet. Die plek waar het innerlijk vuur brandt, maar die soms zó onbereikbaar lijkt en die we diep van binnen tóch allemaal weten te vinden. Die prachtige plek waar het soms zo verdraaid lastig is om toegang toe te krijgen. Maar ik blíjf op weg; ik blijf reizen. Er kómt een moment…

Net zoals ikzelf stukje bij beetje transformeer, zo doet mijn site dat ook. Kijk rustig rond en geniet van wat er op dit moment is. En kom gerust terug om te zien welke volgende stappen zijn gezet. Dankjewel.
 

* Dankbaar voor de liefdevolle begeleiding door Definest:
Ursula, Ron, Hetty en de mededeelnemers Callista, Charissa, Esmeralda en Jacqueline.