Je leest hier waarom ‘over het vuur lopen’ wel kán, maar niet hóeft, en over het nut van lopen over hete kolen tijdens een workshop vuurlopen.

de kracht van het element vuur

Foto van gloeiend houtskool voor de workshop vuurlopen.

In dit aardse leven kun je je aangetrokken voelen tot een of meer van de natuurlijke elementen Aarde, Vuur, Lucht en Water. Elk van de elementen heeft haar eigen energie en unieke eigenschappen. Vuur is de meest krachtige waar het aankomt op het vermogen om een verandering in gang te zetten. En daar maken we in de workshop vuurlopen uiteraard graag gebruik van. Bijvoorbeeld wanneer je méér van je eigenheid wilt kunnen laten zien.
Een geschiedenis van meer dan 4000 jaar leert ons dat het aangaan van de confrontatie met vuur een zuiverende en helende werking op onze geest heeft.

welke ervaring neem jíj mee?

“Waar wil jij voor door het vuur gaan? Welke barrière wil je overwinnen? Welke weerstand wil je graag… nee, ‘moet’ je van jezelf doorbreken?”
Als dit vragen zijn die je bezig houden, dan kan het vuur veel voor je betekenen.

Er zijn meerdere wegen die jou naar een workshop vuurlopen kunnen leiden. Bijna iedereen kan aan een zogenoemde Publieke Vuurloop meedoen. Dat is een kwestie van je opgeven wanneer er een wordt georganiseerd. Kijk regelmatig op deze site voor de datum van de eerstvolgende geplande publieke vuurloop.
Het kan ook zijn dat je via het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt de gelegenheid krijgt om aan een vuurloop deel te nemen. Een prima gelegenheid om met je team – een groep vertrouwde mensen – een spannende maar leerzame activiteit te delen. Een ervaring waar je als team veel aan hebt, en die je bovendien ook een waardevolle persoonlijke ervaring oplevert.

de workshop vuurlopen en hete kolen

Foto tijdens een workshop vuurlopen bij Dronten.

Via welke weg je ook deel gaat nemen, alleen al de voorbereidende weg – tijdens de workshop – naar het moment van confrontatie met het vuur levert je altijd iets moois op. En weet dat je altijd – en tot op het laatste moment – zélf de keuze kunt maken om wél of niet die stap op de hete kooltjes te zetten. Soms is de keuze om het níet te doen moediger dan de keuze om het wel te doen. Maar daarover in de workshop meer.
Het wordt in ieder geval een ervaring waar je nog vaak met veel plezier aan terug zult denken!