Een vuurloop is best wel een spannende ervaring. Wij doen er alles aan om dit voor jou een ervaring te laten zijn waar je nog vaak aan terug wilt denken. Het kan een houvast zijn waar je regelmatig je motivatie uit kunt halen om die volgende stap te zetten.
Er zijn dan ook enkele omstandigheden die het deelnemen aan een workshop kunnen beperken.

deelnemen is gelukkig zelden een probleem

Immers: wanneer je over een normale, goede gezondheid beschikt én 7 jaar of ouder bent, kun je zonder problemen deelnemen aan een vuurloop. Ben je nog geen 7 jaar, dan mag je natúúrlijk wel bij de workshop aanwezig zijn om te kijken hoe je broer of zus, je ouders, of opa en oma het ervanaf brengen. Je kunt nog niet zelf een verantwoorde keuze maken om wel of niet over de hete kooltjes te lopen, dus zelf meelopen… nog maar even niet.

toch maar niet?

Gebruik je echter medicatie of stimulerende middelen die je geestelijke vermogens beïnvloeden, dan is deelname op dit moment onverantwoord en daarmee niet aan de orde. Ook voor hen die van tevoren alcohol nodig hebben ‘om in de stemming te komen’ is deelnemen niet aan de orde.

valt er dan niets te vieren?

Jazéker wel! Neem je bijvoorbeeld met je afdeling of team deel aan een workshop vuurlopen en wil je na afloop je gezamenlijke en persoonlijke overwinning vieren, dan is dat – vanuit een verantwoorde deelname gezien – geen enkel probleem.