In Amersfoort coördineer ik een aantal digitale projecten voor senioren. Zoals cursussen in het gebruik van de iPad en informatie over het gebruik van digitale middelen. In het Eemhuis kunnen oudere inwoners terecht op het inloopspreekuur, het ‘Digitaal Hulpplein’. En voor een cursus over DigID en de digitale overheid ‘Digisterker’. Bovendien is Het Eemhuis sinds januari 2017 bij SeniorWeb geregistreerd als zelfstandig Leercentrum.

Heb je interesse in een prive training op de iPad? Laat me weten wat je wensen zijn.
 

Foto tijdens de cursus iPad.

Geïnteresseerd en leergierig eigenen de cursisten zich de veelheid aan mogelijkheden toe.

de iPad • van niets naar specialist

Om uiteindelijk ‘op de iPad te belanden’ ben ik lang geleden in de digitale wereld gedoken.
In het begin van de negentiger jaren deed de computer haar intrede in het basisonderwijs. Destijds wilde ik mijn oudste zoon op de basisschool bij kunnen benen. Ik heb een laptop gekocht zonder te weten wat ik ermee kon. Een jaren lange tocht van proberen en ontdekken heeft geleid tot een ervaring van vele jaren met Windows en later met apparatuur en programma’s van Apple. Uiteenlopende software-pakketten zijn de revue gepasseerd.

Ook in mijn werk nam de digitale fotografie en fotobewerking het stokje over van het analoge ontwikkelen en afdrukken in de doka (donkere kamer). Dit heeft tenslotte geleid tot enkele jaren studie ‘ICT & Management’ aan de Hogeschool Brabant, nu Avans Hogeschool.